COM FUNCIONA ANTIC - Vull Escriure

Anar al contingut

Menú Principal

COM FUNCIONA ANTIC

PÀGINES ANTIGUES
INICIA SESSIÓ BUTLLETÍ COMPTADOR E-MAIL GRÀCIES QUI SOM ESPECIALS MUR FAMA ARXIU CRIDES
 


 
Tornei Escriptors VullEscriure - Calendari 2013-2014
 
 Normes de funcionament del 2n Torneig dels Escriptors de VullEscriure (2014-2015)


1. Què són les minilletres?

2. Què és la Crida de la Quinzena?
3. Què passa si un autor no comenta els 2 textos?
4. Què són les tribus?
5. Com funcionaran les Semifinals d'Estació?
6. Com funcionarà la Gran Final del Torneig dels Escriptors?
7. Què han de fer els nous autors?
8. Què són les minicrides?
9. Per què hi ha dos mesos marcats com a «especials»?
10. Quants rànquings hi ha?
11. Un parell de temes importants
1. Què són les minilletres?

Rebreu minilletres cada vegada que participeu en alguna de les activitats de la web.

Les minilletres us permetran pujar posicions en els rànquings dels escriptors de VullEscriure.

Hi haurà dos rànquings individuals:

- El Rànquing d'Estació registrarà les minilletres guanyades durant l'estació en curs. Al final de cada estació, els 10 escriptors que hagin acumulat més minilletres podran participar a la Semifinal d'Estació.


- El Rànquing General mostrarà les minilletres aconseguides durant tot el Torneig. Al final del Torneig, els 10 escriptors que hagin guanyat més minilletres tindran una plaça per participar a la Gran Final!


Tornar al principi de la pàgina2. Què és la Crida de la Quinzena?


Cada primer i tercer diumenge de mes us proposarem un tema sobre el qual escriure. A partir de llavors, i fins el dissabte de la setmana següent a les 10 de la nit, tindreu una setmana per respondre a la Crida de la Quinzena.

En la convocatòria de la Crida hi haurà 2 versions. La versió «valents» serà com fins ara, només hi haurà límit d'extensió i tema. La versió «temeraris» tindrà alguna limitació addicional (paraules prohibides, frase inicial, personatge obligat,...)

Durant la segona setmana de cada quinzena els escriptors que hagin enviat un text hauran de comentar, com a mínim, dos dels textos dels seus companys: un que nosaltres els assignarem de forma aleatòria i un altre de lliure elecció.

Respondre a la versió «valents» significarà 25 minilletres. La versió «temeraris» permetrà guanyar 30 minilletres.  

El Rànquing de Crides registrarà el nombre de Crides de la Quinzena que ha respost cada escriptor. Els 5 escriptors que hagin respost a més Crides de la Quinzena durant el Torneig (independentment de la versió) guanyaran una plaça directa per participar a la Gran Final!

Tornar al principi de la pàgina3. Què passa si un autor no comenta els 2 textos?

Si un autor no envia els dos comentaris serà com si no hagués respost a aquella Crida: serà exclòs dels rànquings, deixarà d'acumular minilletres i no podrà tornar participar a la Crida fins que enviï les crítiques pendents.

Tornar al principi de la pàgina4. Què són les tribus?

Els escriptors que participeu al Torneig sereu assignats de forma aleatòria a una tribu: tribu «A» i tribu «B». Les minilletres que guanyeu també seran per la vostra tribu.


Durant la primera quinzena de cada estació, els escriptors de cada tribu decidireu quin nom voleu tenir. Al final de cada estació es desfaran les tribus i es tornaran a assignar de forma aleatòria.


El Rànquing de les Tribus registrarà quina tribu ha guanyat més minilletres durant l'estació en curs. La tribu que al final de l'estació hagi acumulat més minilletres serà la guanyadora de l'estació i els vots dels seus membres valdran per dos en les votacions de la semifinal d'estació.


Tornar al principi de la pàgina5. Com funcionaran les Semifinals d'Estació?

El Torneig del Escriptors s'estructura en estacions: tardor, hivern i primavera. Els 10 escriptors que hagin acumulat més minilletres durant l'estació en curs guanyaran una plaça per poder participar a la Semifinal d'Estació.

         Semifinal de tardor => Proposta tema: 23/11/2014 - Votacions: 29-30 de novembre
         Semifinal d'hivern => Proposta tema: 22/03/2015 - Votacions: 28-29 de març
         Semifinal de primavera => Proposta tema: 24/05/2015 - Votacions: 30-31 de maig

Les semifinals d'estació començaran el diumenge abans. La tarda d'aquell diumenge es publicarà a la web l'enunciat de la semifinal, amb un tema i un límit d'extensió. A partir de llavors, els semifinalistes de l'estació tindran fins el dissabte següent a les 4 de la tarda per escriure el seu text i publicar-lo a la web.


Una hora més tard, a les 5 de la tarda del dissabte, s'actualitzarà la web i s'habilitarà un espai des d'on es podrà votar pel text «més ben escrit» i el text «més m'ha agradat»:

- Per votar a la semifinal d'estació caldrà haver guanyat com a mínim 25 minilletres durant aquella estació.

- Els semifinalistes que participin a la semifinal d'estació no podran votar (Actualització 22/03/2015: Els semifinalistes que participin a la semifinal podran votar, sempre i quan no es votin a si mateixos).
- Els vots dels membres de la tribu guanyadora de l'estació valdran per dos.


El termini de votacions estarà obert 24 hores, fins a les 5 de la tarda del diumenge. A partir de llavors es farà el recompte de vots i al vespre es publicarà el resultat a la web.

Els autors que aconsegueixin més vots en cadascuna de les categories rebran un diploma acreditatiu com a campions d'estació, inscriuran els seus noms en el Mur de la Fama de VullEscriure i guanyaran una plaça per participar a la Gran Final del Torneig dels Escriptors.

Tornar al principi de la pàgina6. Com funcionarà la Gran Final del Torneig dels Escriptors?

La Gran Final del Torneig dels Escriptors se celebrarà durant la primera setmana de juny del 2015.


Podran participar a la Gran Final:

- Els 10 escriptors que hagin guanyat més minilletres durant el Torneig.

- Els 5 escriptors que hagin respost a més Crides de la Quinzena durant el Torneig (independentment de la versió).

- Els campions de tardor, hivern i primavera.


El diumenge 31 de maig a la tarda es publicarà a la web l'enunciat de la Gran Final, amb un tema i un límit d'extensió. A partir de llavors, els finalistes tindran fins el dissabte 6 de juny a les 4 de la tarda per escriure el seu text i publicar-lo a la web.

Una hora més tard, a les 5 de la tarda del dissabte, s'actualitzarà la web i s'habilitarà un espai des d'on es podrà votar pel text «més ben escrit» i el text «més m'ha agradat»:

- Per votar a la Gran Final caldrà tenir com a mínim 100 minilletres en el Rànquing General.

- Els finalistes que participin a la Gran Final no podran votar (Actualització 03/05/2015: Els finalistes que participin a la final podran votar, sempre i quan no es votin a si mateixos).
- Tots els vots valdran igual.


El termini de votacions estarà obert 24 hores, fins a les 5 de la tarda del diumenge 7 de juny. A partir de llavors es farà el recompte de vots i al vespre es publicarà el resultat a la web.

Els autors que aconsegueixin més vots en cadascuna de les categories rebran un diploma acreditatiu com a campions de la Gran Final, inscriuran els seus noms en el Mur de la Fama de VullEscriure i publicarem un recull electrònic especial amb els textos que hagin presentat a la Gran Final!

Tornar al principi de la pàgina7. Què han de fer els nous autors?

Per començar a guanyar minilletres només calen dues coses: registrar-se a la web i respondre a una de les Crides de la Quinzena.

El primer cop que participeu en una Crida sereu un «Nòmada de les lletres». Envieu el vostre text dient que és el primer cop que participeu al Torneig i, el cap de setmana següent, abans no s'obri la setmana de comentaris, us assignarem una de les tribus de forma aleatòria.

Una vegada hagueu enviat els dos comentaris d'aquella quinzena, ja sereu un «Escriptor de VullEscriure». Vosaltres i la vostra tribu guanyareu 20 minilletres extres.


Tornar al principi de la pàgina8. Què són les minicrides?

Les minicrides seran propostes que us farem per poder guanyar minilletres extres. Per guanyar minilletres caldrà que abans hagueu guanyat el títol d'«Escriptor de VullEscriure».

Cada minicrida serà especial i única: propostes per escriure minitextos, enigmes, preguntes, activitats, etc.

Estigueu atents a les xarxes socials, no totes les minicrides es publicaran a la web... I també pot ser que n'hi hagi d'amagades en algun racó que no us espereu ;)

Tornar al principi de la pàgina9. Per què hi ha dos mesos marcats com a «especials»?

Si mireu el calendari veureu que el desembre i l'abril estan marcats com a mesos especials. Durant aquests dos mesos no hi haurà Crides de la Quinzena, però... I fins aquí podem llegir ;)

Tornar al principi de la pàgina10. Quants rànquings hi ha?


Hi ha tres rànquings individuals:
- El Rànquing d'Estació registrarà les minilletres guanyades durant l'estació en curs. Al final de cada estació, els 10 escriptors que hagin acumulat més minilletres podran participar a la Semifinal d'Estació.

- El Rànquing General mostrarà les minilletres aconseguides durant tot el Torneig. Al final del Torneig, els 10 escriptors que hagin guanyat més minilletres tindran una plaça per participar a la Gran Final.
- El Rànquing de Crides registrarà el nombre de Crides de la Quinzena que ha respost cada escriptor. Els 5 escriptors que hagin respost a més Crides de la Quinzena durant el Torneig (independentment de la versió) guanyaran una plaça directa per participar a la Gran Final.

Hi ha un rànquing de tribu:
- El Rànquing de les Tribus registrarà quina tribu ha guanyat més minilletres durant l'estació en curs. La tribu que al final de l'estació hagi acumulat més minilletres serà la guanyadora de l'estació i els vots dels seus membres valdran per dos en les votacions de la final d'estació.

Els rànquings s'actualitzaran un cop per setmana.


Tornar al principi de la pàgina11. Un parell de temes importants

Les obres que es presentin hauran de ser del propi autor. Els autors es responsabilitzen de que no hi hagi drets de tercers sobre l'obra presentada i seran responsables de qualsevol reclamació per autoria o plagi. Els textos presentats han de ser aptes per a lectors a partir de 13 anys.

L'equip de VullEscriure es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte, així com a decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.


Tornar al principi de la pàgina


Tere SM - Fundadora i editora de VullEscriure.Cat
Setembre de 2014Tornar al contingut | Tornar al menú principal