RELAT A 40 MANS - Vull Escriure

Anar al contingut

Menú Principal

RELAT A 40 MANS

ARXIU CRIDES ESPECIALS > RELAT A 40 MANS
 
Vull Escriure - Especial Relat a 40 mans estiu 2013

Relat a 40 mans (estiu 2013)

 

Aquí teniu el «Relat a 40 mans» que hem escrit entre tots aquest estiu!

Feu clic sobre els enllaços que trobareu en l'escena per poder llegir la història des de tots els punts de vista.

Moltes gràcies a tots els que heu enviat textos i il·lustracions. Esperem que estigueu satisfets amb el resultat final del nostre joc d'estiu!

 

CRIDA ESPECIAL D'ESTIU 2013: «Relat a 40 mans»

 

«El Cafè dels Escriptors estava ple a vessar. La barman s'ho mirava des de la barra mentre assecava els gots amb un drap. Tres cambrers atrafegats anaven d'una taula a l'altra: un home amb una safata plena de cerveses, una noia amb les ungles pintades de negre i un noi que apuntava la comanda amb els dits tremolosos.

A la vora d'una de les finestres hi havia un home i una dona de mitjana edat amb les mans entrellaçades i ulls d'enamorats. A la taula del costat, un grup de cinc nois estaven pendents del televisor i aixecaven les seves gerres de cervesa cada vegada que el seu equip estava a punt de fer un gol: el primer portava una corbata vermella, el segon anava descalç, el tercer vestia una camisa groga, el quart xiulava a totes les noies guapes que entraven a la cafeteria i l'últim mirava de reüll la porta del bany de dones.

Una dona pintada com una cacatua va sortir del bany de dones amb aire d'estrella de cine i va passar pel costat d'un grup d'universitàries que jugaven al billar: una no parava de parlar pel mòbil, la segona estava concentrada en el joc, la tercera no treia els ulls de la finestra i l'última llençava miradetes al noi de la corbata vermella.

A l'altra punta del local, tres dones jubilades intentaven llegir els llibres que tenien entre les mans: una tenia El Quixot, l'altra Els pilars de la terra i l'última llegia el conte d'En Patufet. A la mateixa taula, un grup de criatures feien tots els possibles per distreure-les: un nadó que plorava dins del cotxet, una nena amb la cara plena de xocolata desfeta, un nen que dibuixava amb ceres de colors en una cartolina, una nena que s'havia aixecat de la seva cadira i estava dibuixant una flor vermella en una de les parets de la cafeteria i un nen que corria al voltant de la taula fent l'avió.

Tres homes que havien estat escrivint es van aixecar de la seva taula: el primer va recollir una llibreta i un bolígraf, el segon la màquina d'escriure i el tercer un portàtil.

Una colla d'executives van entrar al local, totes vestides amb americana, camisa i talons de pam: la primera parlava amb el mòbil, la segona va semblar sorpresa en veure el noi de la corbata vermella, la tercera va córrer a ocupar la taula que acabava de quedar lliure i l'última va anunciar que convidaven a una ronda perquè acabaven de tancar un contracte molt important amb un escriptor de best-sellers.

Pel carrer va passar un ferrari vermell a màxima velocitat i va fer renegar un home gran que es mirava les obres de davant de la cafeteria. Tres paletes van aixecar al cap un moment, cadascun amb un casc de diferent color (groc, taronja i blau), van  eixugar-se la suor del front i van tornar a la feina.

Un parell de vagabunds, un sense dents i un altre amb un ull tapat, es van aturar per mirar l'interior d'uns contenidors que hi havia davant la cafeteria i van continuar la seva ruta. Dues noies adolescents que caminaven en sentit contrari es van creuar amb els vagabunds just davant de la porta de la cafeteria, una portava un gelat de pistatxo i l'altra una bossa de patates.

A les cinc en punt, tres bessones que venien corrents pel carrer van topar amb les adolescents, els van fer caure el gelat i la bossa de pistatxo, però en lloc d'aturar-se per demanar disculpes, van continuar corrents fins a la cafeteria i van entrar esperitades a la cafeteria. "Hi ha una bomba!" van cridar a ple pulmó.

Tothom va sortir corrents del Cafè dels Escriptors. Tothom menys la barman.
»

Tornar al contingut | Tornar al menú principal